BEZDUŠNI 1-5

 • Predstavljamo novi serijal, BEZDUŠNI.
  Premda vjerujemo da svi istinski ljubitelji Dragonera već znaju o čemu je riječ, evo ipak i nekoliko rečenica za one koji su eventualno propustili vijesti o ovoj fenomenalnoj popratnoj sagi koju u Italiji od studenoga 2017. godine SBE objavljuje u sklopu svoje podetikete Audace koja označava ozbiljnije, kompleksnije štivo za odraslu publiku, s eksplicitnim tekstom i scenama nasilja i seksa.
  Ukratko, kao što svi znamo, puno je nepoznatih razdoblja iz života Iana Arànilla, viteza Varliedàrta, iz loze Zmajoubojica, koji je poznat i kao “Rômevarlo”, odnosno Dragonero. Jedno od njih tiče se njegove mladosti i vjerojatno je riječ o najdramatičnijem dijelu njegova života kada se, kao buntovni mladić koji je pobjegao od kuće, pridružio zloglasnoj plaćeničkoj družini Bezdušnih tijekom nasilnog razdoblja Previranja.

  Kreativni genijalci koji stoje iza Bezdušnih (kao uostalom i iza cijelog Dragonera) su Luca Enoch i Stefano Vietti, a po riječima potonjeg cijeli taj projekt nastao je iz potrebe koju su oni odavno osjećali, da postave određene likove unutar vrlo “zloga” pripovjedačkog konteksta.
  Svaki album Bezdušnih ima 80 stranica, od čega ih čak 16 otpada na tekstualne dodatke koji će nam pojasniti brojne detalje iz svijeta Dragonera, a naročito one koji se odnose na povijest cijelog područja.

  Evo podataka o albumima i autorima:
  Bezdušni 1: “Bezdušni” (Luca Enoch & Stefano Vietti / Mario Alberti)
  Bezdušni 2: “Glad” (Stefano Vietti & Ivan Calcaterra)
  Bezdušni 3: “Tama” (Luca Enoch & Alfio Buscaglia)
  Bezdušni 4: “Džungla” (Luca Enoch & Manolo Morrone)
  Bezdušni 5: “Iskupljenje” (Stefano Vietti & Francesco Rizzato)

  Što se boje tiče, Andres Mossa sjajno je kolorirao prva tri albuma, a četvrti i peti na istoj kvalitativnoj razini potpisao je Paolo Francescutto. Sve naslovnice su djelo briljantnog Marija Albertija!

  Navedeni albumi u Italiji su izvorno objavljeni u studenome 2017. (Bezdušni), studenome 2018. (Glad), lipnju 2019. (Tama), studenome 2019. (Džungla) i rujnu ove godine (Iskupljenje).
  Naklada “Bezdušnih” je 300 primjeraka, u velikom, albumskom formatu (tvrde korice).
  Regularna pojedinačna cijena svih albuma “Bezdušnih” bit će 195 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ih kupiti za promotivnih 156 kuna.