CORTO MALTESE KOLOR, KNJIGE 12 i 14

  • Predstavljamo dvije nove kolorne knjige najpoznatijeg moreplovca.
    Knjiga broj 12 nosi naslov “Tango”, a knjiga broj 14 “Mu, izgubljeni grad”.
  • Od Sredozemlja do podnožja Hindu-Kuša, Corto putuje po Maloj i Srednjoj Aziji u potrazi za blagom Aleksandra Velikog. Njegov se put isprepliće sa sudbinom panturskih nacionalista, armenski i kurdskih naroda i boljševika. Među zabludjelim vojnicima i prosvijećenim dervišima, žrtvama i krvnicima, obnavlja neka stara poznanstva i sklapa nova prijateljstva dok se nad njim nadvija prijeteća sjena Timura Chevketa, turskog pustolova koji mu neobično nalikuje. A Corto dobro zna da susret s dvojnikom donosi nesreću…
  • 1981. francuski dnevni list “Le Matin” naručio je od Huga Pratta strip koji je tijekom godine trebao izlaziti u nastavcima. Pratt započinje opisivati pozadinu Rusko – Japanskog rata u Mandžuriji 1905. godine. Opisuje bojište i ludilo rata i tom prilikom Jacka Londona uposli kako bi upoznao Corta i Rasputina. 
  • Corto Maltese, melankolični, cinični mornar u potrazi za nečim što mozda i ne postoji (!), njegov je alter-ego i autoportret (iako je u početku crtan inspiriran fizionomijom Burta Lancastera). U ovom najuspješnijem Prattovom serijalu ploviti ćemo Karipskim i Južnim morima, prikradati se uz ljude-leoparde u kolonijalnoj Africi, sakriti u blatnom rovu ratom zahvaćene Europe, spustiti Amazonom u srce juznoameričke džungle, plesati tango u Buenos Airesu,…Smješten na početak 20. stoljeća u period od 1905. pa do početka španjolskog građanskog rata u kojem mu se gubi trag, Corto Maltese svjedok je jednog prošlog vremena, isto kao što je njegov tvorac na kraju tog istog stoljeća svjedok vremena koje zauvijek prolazi i nestaje, a Hugo Pratt uvijek će biti s nama koji sanjamo otvorenih očiju! Hvala mu što nas je naučio tome.

  • CORTO MALTESE KOLOR BIBLIOTEKA 1-14, za više informacija klikni ovdje