DAMPYR BIBLIOTEKA, KNJIGE 1 I 2

Prema drevnim predajama i legendama slavenskih naroda, dampyr je dijete rođeno iz zajednice žene i vampira. To je jedino biće koje može ubiti Gospodare noći, njihove horde nemrtvih te druga stvorenja tame koja progone naš i druge svjetove.

Što se samog serijala tiče, Dampyr je Harlan Draka, iako isprva nije svjestan toga. Tijekom nemilosrdnog rata u kojem se bio prisiljen boriti, Harlan otkriva svoju pravu prirodu i svoje izvanredne moći te spoznaje da mu je otac natprirodno stvorenje koje pripada izvanzemaljskoj lozi Gospodara noći. Premda progonjen neobičnim noćnim morama i rastrgan tajanstvenošću svog podrijetla, Harlan je čvrst u odluci da svoj život posveti borbi protiv Gospodara noći te svih drugih zlih stvorenja koja vladaju svijetom. U tim misijama najčešće ga prate odmetnuta vampirica Tesla te bivši vojnik Kurjak.

Autori ovoga vrhunskog serijala su izvrsni Mauro Boselli i Maurizio Colombo koji naš odvažni trojac šalju u lov na vampire u najrazličitija mjesta na Zemlji: od tmurnih gradova Europe do sunčanih pustinja Afrike, od uzavrelih cesta urbanih džungli do maglovitih sjevernih predjela, često ih gurajući u brojne ratove i svijet organiziranog kriminala.