MLADI TEX WILLER, KNJIGA 3: PINKERTON LADY

Kao što smo već detaljno opisali prilikom najava prvih dviju knjiga ovoga novog serijala, riječ je o projektu koji otkriva nepoznate stranice Texove nezaboravne mladosti, ali ne prepričavajući ih, nego prateći ih “uživo”.

Ovu treću Bosellijevu priču, baš kao i onu premijernu, opet je maestralno nacrtao sjajni Roberto De Angelis, a iza naslovnica tradicionalno stoje dva poznata majstora: glavnu na knjizi nacrtao je Massimo Carnevale, a unutarnje naslovnice epizoda Maurizio Dotti! Sve epizode kolorirao je GFB Comics.

Kao i obično, riječ je o cjelovitoj pustolovini, a evo koje vas četiri epizode čekaju u ovoj knjizi:

Pinkerton Lady (Mauro Boselli / Roberto De Angelis)
Zavjerenici iz Saint Louisa (Mauro Boselli / Roberto De Angelis)
Atentat na Lincolna (Mauro Boselli / Roberto De Angelis)
Mefistova zamka (Mauro Boselli / Roberto De Angelis)

U Italiji su navedene epizode izvorno izašle u razdoblju od kolovoza do studenoga 2019. godine u brojevima 10-13 izvornog serijala.

Inače, što se same radnje tiče, u ovoj pustolovini klasični vestern miješa se sa špijunskom pričom u kojoj se među negativcima pojavljuju brat i sestra Dickart (zavodljiva Lily i dijabolični Steve alias Mefisto), dok se među pozitivcima prvi put u serijalu pojavljuje još jedna povijesna ličnost, odvažna Kate Warne, prva operativka u suknji slavne detektivske agencije Allana Pinkertona (a bit će tu, jasno, i Allan Pinkerton i Abraham Lincoln)…

Ukratko, ova knjiga je svojevrsni prequel koji se događa prije prvoga pravog susreta Texa i Mefista, a koji se – kao što svi pravi obožavatelji Texa Willera znaju – dogodio u 2. knjizi naše regularne kolorne biblioteke