NATHAN NEVER PONOVNO ROĐENJE, KNJIGE 1 I 2

Ponovno rođenje je drugi miniserijal Nathana Nevera, a u Italiji je objavljen u šest nastavaka u razdoblju od svibnja do listopada 2017. godine.
Prvog Nathanovog miniserijala (od tri) – sjajne “Godine nulte” koju su potpisali Bepi Vigna & Roberto De Angelis – sigurno se jako dobro sjećate, a “Ponovno rođenje” donosi jedan novi pogled na sam početak serijala o kojemu autor Michele Medda, član čuvene Bande sa Sardinije, kaže sljedeće: “Kako su godine prolazile, Antonio, Bepi i ja sve smo se češće znali upitati kako bismo to zapravo napisali Nathana Nevera kad bismo ga pisali danas… Miniserijal koji ćete uskoro pročitati pokušat će dati odgovor na to pitanje… I kažem “pokušat će” zato što se operacija ponovnog osmišljavanja svijeta Nathana Nevera ne može ograditi od onoga što taj lik danas jest i od svijeta koji su autori stvorili oko njega. Kad sam počeo pisati prvi scenarij i kad sam silom prilika prelistao stara izdanja, ostao sam zbunjen. Naime, vrijeme je učinilo svoje… Naravno, sjećao sam se orijentira u sagi i glavnih likova, ali neke detalje potpuno sam drukčije upamtio, dok se drugih uopće nisam sjećao. I tad sam odlučio da neću čitati sve iznova, jer naši najvjerniji čitatelji jako dobro znaju koliko su važne uspomene u priči o Nathanu Neveru. I eto, pišući ovaj miniserijal, oslonio sam se na svoje uspomene te slijedom toga i na njihovu odsutnost… I to mi je dalo izvjesnu slobodu u građenju priče o Nathanu, njegovome smrtnom neprijatelju Nedu Maceu i Alfi. Stoga, starim će čitateljima serijala mnogi likovi i događaji biti poznati. Katkad će biti točno citirani, a katkad prerađeni i ponovno ukomponirani u dosad neviđenom i (nadam se) zanimljivom obliku. A ako ima i onih koji nikad nisu pročitali nijedan strip o našem agentu Alfe i htjeli bi to početi tek sada, ova priča – koja metaforički ponovno odmata vrpcu kako bi nam predstavila početak sage – mogla bi im biti izvrsna polazišna točka.”

Crtež “Ponovnog rođenja” potpisao je prekaljeni poznavatelj Nathanovog univerzuma Germano Bonazzi, majstor koji je dosad nacrtao više od 40 pustolovina iz mozaika specijalnog agenta Alfe.

Ovdje je riječ o klasičnim 3-u-1 izdanjima (naklada je 300 primjeraka), a 6 epizoda koje vas čekaju u njima su:

Knjiga 1:
“Povratak na Zemlju” (Michele Medda / Germano Bonazzi)
“Bez predaha” (Michele Medda / Germano Bonazzi)
“Paukova mreža” (Michele Medda / Germano Bonazzi)

Knjiga 2:
“Čovjek i stroj” (Michele Medda / Germano Bonazzi)
“Sablasti” (Michele Medda / Germano Bonazzi)
“Zov krvi” (Michele Medda / Germano Bonazzi)