Plaćanje i dostava

PLAĆANJE

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti Babilonu jednim od načina plaćanja navedenih na stranicama Babilon web-knjižare.


Cijene su izražene u eurima i hrvatskim kunama sa sadržanim PDV-om.


Babilon podržava plaćanje pouzećem, uplatu na račun i kartično plaćanje.

Plaćanje pouzećem znači da se naručeni artikli plaćaju pri preuzimanju pošiljke. Obavezno prilikom narudžbe napišite i broj telefona radi sigurnije i brže isporuke.

Uplata na račun preporuča se privatnim osobama kojima nakon zaprimljene narudžbe stiže e-mail s ponudom za plaćanje (opća uplatnica, uplata u banci, pošti, FINA-i, internet bankarstvo).
Virmansko plaćanje preporučamo svim pravnim osobama kojima je potreban R1 račun. Odabirom tog načina plaćanja, kupac će nakon što naruči traženi proizvod primiti predračun (e-mailom), a Babilon će Kupcu nakon evidencije uplate poslati pošiljku i R2 račun.

Uplata se može izvršite u roku do tri (3) radna dana jer će po isteku tog roka narudžba će biti stornirana.

Kartično plaćanje
Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od ponuđenih kreditnih kartica

American Express    Diners Club International    Visa    MasterCard    Maestro

Plaćanje kreditnim karticama podliježe svim zakonom propisanim postupcima i procedurama zaštite, a Babilon Vam jamči sigurnost podataka koji se koriste u procesu kupnje.

Plaćanje i kupovina na našim internet stranicama je potpuno sigurna. Za plaćanje kreditnim i debitnim karticama koristimo WSPay za online plaćanja.


Upute za kartično plaćanje
Kontrolni broj je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj otisnut na kartici, koji se ne pohranjuje na magnetskoj traci kartice, niti se pojavljuje na računima i potvrdama trgovaca. Kontrolni broj služi kao dokaz da fizički posjedujete karticu u trenutku online kupnje i smanjuje mogućnost zlouporabe. Položaj kontrolnog broja ovisi o kartici. Za izabranu karticu unesite odgovarajući kontrolni broj prema sljedećim uputama. Na American Express karticama izdanim u Hrvatskoj koje počinju znamenkama 3775 postoji troznamenkasti kontrolni broj otisnut na poleđini kartice (posljednja desna grupa od 3 znamenke) kojeg je potrebno upisati.

Za ostale American Express kartice potrebno je upisati četveroznamenkasti broj otisnut na prednjoj strani kartice.

Prilikom plaćanja MasterCard, Maestro ili Visa karticama potrebno je upisati troznamenkasti broj (posljednja desna grupa od 3 znamenke) koji je otisnut na poleđini kartice u potpisnom polju.

Ako na Maestro kartici nije otisnut kontrolni broj, njegov upis nije obvezan.


Izjava o sigurnosti kartičnog plaćanja
American Express – Jamstvo sigurne online kupnje, MasterCard® SecureCode™, Verified by Visa .
Kad koristite American Express karticu za plaćanje na Internetu, nećete biti odgovorni za troškove eventualne zlouporabe kartice što Vam omogućuje da sigurno i bezbrižno kupujete online. Kod MasterCarda i Visa kartica primjenjuje se 3D Secure program sigurne kupnje. Ovaj program predstavlja globalni standard za autentifikaciju kupaca prilikom on line kupnje, a istovremeno Vama omogućava veću garanciju plaćanja i sigurnost prilikom poslovanja što rezultira boljim rezultatima i većim prihodima.


Izjava o konverziji
Sva plaćanja će se vršiti u eurima (€). Iznos koji će se naplatiti na Vašoj kreditnoj kartici izračunat je konverzijom cijene iz strane valute u euro prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke. Prilikom terećenja Vaše kreditne kartice, isti iznos će se konvertirati u Vašu lokanu valutu prema tečajnoj listi udruge kartičarskih kuća. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike između originalne cijene prikazane na našoj web trgovini.

All payments will be effected in Croatian currency. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.


Inozemne narudžbe – plaćanje narudžbi iz inozemstva moguće je izvršiti uplatom na naš poslovni račun ili karticom.


Potvrda narudžbe zajedno s ovim Uvjetima poslovanja predstavlja Prethodnu obavijest u smislu članka 81. Zakona o zaštiti potrošača.


Trošak dostave unutar granica Republike Hrvatske naplaćuje se prema cjeniku objavljenom na stranicama Babilon web-knjižare.
Za područje Europe i svijeta, dostavne tarife su po cjeniku Hrvatske pošte d.d.


DOSTAVA
Dostavljamo naručene proizvode u paketima ili tiskanicama putem Hrvatske pošte d.d. ili GLS dostavne službe.

Cijene dostave

Hrvatska, cijene dostave za slanje tiskanice i paketa
Tiskanica (0,1 – 2 kg) dostava HP = 10,00 kn
Paket (0,1 – 10 kg) dostava HP. = 50,00 kn
Paket s otkupninom (0,1 – 10 kg) dostava HP = 55,00 kn
Paket (0,1 – 30 kg) dostava GLS = 30,00 kn
Paket s otkupninom (0,1 – 30 kg) dostava GLS = 35,00 kn

Europa i svijet, cijene dostave za slanje tiskanice
Tiskanica (0,1 – 0,25 kg) = 19,00 kn
Tiskanica (0,26 – 0,5 kg) = 35,00 kn
Tiskanica (0,51 – 1 kg) = 65,00 kn
Tiskanica (1,01 – 2 kg) = 105,00 kn

Europa i svijet, cijene dostave za slanje paketa
Poštarina za dostave paketa izvan Hrvatske obračunava se prema zoni države i masi paketa, prema navedenim parametrima (sukladno cjeniku Hrvatske pošte d.d.):

Zona/masa EU 1 EU 2 EU 3 OE 1 OE 2 AM OS
do 1 kg 75 kn 90 kn 144 kn 100 kn 120 kn 150 kn 180 kn
od 1 do 2 kg 90 kn 120 kn 188 kn 130 kn 140 kn 180 kn 220 kn
od 2 do 5 kg 110 kn 165 kn 260 kn 180 kn 220 kn 250 kn 320 kn
od 5 do 10 kg 150 kn 230 kn 310 kn 250 kn 270 kn 400 kn 500 kn
od 10 do 15 kg 240 kn 350 kn 400 kn 320 kn 280 kn 440 kn 520 kn
od 15 do 20 kg 280 kn 415 kn 450 kn 360 kn 320 kn 520 kn 640 kn
od 20 do 25 kg 320 kn 500 kn 550 kn 440 kn 400 kn 600 kn 720 kn
od 25 do 30 kg 360 kn 610 kn 650 kn 520 kn 480 kn 680 kn 800 kn

Zona EU 1: Austrija, Belgija, Danska, Nizozemska, Njemačka, Slovenija, Velika Britanija
Zona EU 2: Češka, Finska, Francuska, Italija, Luxemburg, Mađarska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Španjolska, Švedska
Zona EU 3: Bugarska, Cipar, Estonija, Grčka, Irska, Latvija, Litva, Malta
Zona Ostatak Europe 1: Island, Švicarska
Zona Ostatak Europe 2: ostale Europske države
Zona AM: Sjeverna i Južna Amerika
Zona OS: Ostatak svijeta

Hrvatska, praksa dostave

Praksa kod GLS dostavne službe
Za područje Hrvatske, GLS dostava dovozi pakete na Vašu adresu. Dostava od vrata do vrata u roku od 24 sata. Na udaljena mjesta i otoke 2-3 radna dana. Postoji i mogućnost otkupa prilikom prijema paketa (pouzeće).
Na svakoj poslanoj pošiljci stoji naljepnica s datumom slanja pošiljke.
Cijena dostave je 30,00 kn, uz prethodnu uplatu na naš poslovni račun.
Ako plaćate pouzećem prilikom preuzimanja, cijena dostave je 35,00 kn.
Dan prije isporuke dobit ćete obavijest na Vašu e-mail adresu ili sms poruku da je paket spreman za isporuku, a na dan isporuke novu obavijest s okvirnim terminom isporuke i brojem mobitela dostavljača. Važno je da nam prilikom narudžbe napišete svoju e-mail adresu i broj mobitela, radi sigurnije dostave.

Praksa kod Hrvatske pošte d.d. (u daljem tekstu HP)
Na Vašu adresu stigne papirnata obavijest ili sms poruka (ako ste prilikom narudžbe napisali broj mobitela) o pristiglom paketu koji trebate osobno podići u lokalnom poštanskom uredu, ili Vam poštar na adresu donese tiskanicu, ako ste izabrali takav oblik pošiljke (do 2kg).
Dostava poštom je u roku 2-3 radna dana od slanja pošiljke, a na udaljena mjesta (otoci) 3-4 dana. Moguća su kašnjenja dostave, zbog gužvi u pošti ili vremenskih nepogoda. Na svakoj pošiljci poslanoj putem pošte stoji naljepnica s datumom slanja pošiljke.
Paket poštom za područje Hrvatske je 30,00 kn, a preuzimate ga u pošti.
Ako plaćate pouzećem u pošti, prilikom preuzimanja, cjena dostave je 35,00 kn + manipulativni troškovi pošte koji iznose 1,88% od iznosa, a minimalno 8,90 kn koje plaćate prilikom preuzimanja paketa.
Tiskanica poštom je 10,00 kn a poštar ju donosi na adresu.
Tiskanicu nije moguće platiti pouzećem prilikom preuzimanja, jer pošta ne podržava takvu opciju.

Dostava može biti i HP expresom u roku 24h, od vrata do vrata, ali je nešto skuplja.
Na Vaš zahtjev možemo robu poslati i nekom drugom službom ili drugim načinom dostave koji je Vama najbolji, ali na Vašu odgovornost i uz nadoplatu.

Europa i svijet, praksa dostave
Za kupce iz Europe i ostalih kontinenata tiskanice i pakete šaljemo poštom po cjeniku Hrvatske pošte d.d.
Nakon primljene narudžbe, stripove izvažemo i obavijestimo kupca o težini stripova, te cijeni poštarine.
Kupac nakon toga može odustati od narudžbe ili platiti i poštarinu. Po primitku uplate za stripove i poštarinu, šaljemo tiskanicu ili paket.

Na Vaš zahtjev možemo robu poslati i nekom drugom službom ili drugim načinom dostave koji je Vama najbolji, ali na Vašu odgovornost i uz nadoplatu.