SIROČAD – NOVI SVIJET 1

Prije dvije godine objavljena je prva sezonu fenomenalne “Siročadi”, prošle godine stigla je i druga sezona – genijalni “Ringo” – a sada je došlo vrijeme za treću sezonu ovoga sjajnog projekta Roberta Recchionija i Emiliana Mammucarija koja nosi naslov – “Novi svijet”!

U prvoj sezoni Jonas, Juno, Sam, Raul, Ringo i profesorica Jasna Jurić predstavljali su okosnicu fabule. U drugoj sezoni Seba, Nuè i Rosa – zajedno s nekim starim poznanicima – ostavili su nas doslovno bez daha. A ni u trećoj sezoni ove žestoke priče frenetični ritam ne posustaje, dapače!

Svima onima koji se još nisu upoznali sa “Siročadi” toplo preporučujemo da što prije isprave tu pogrešku jer definitivno neće požaliti, a što se same radnje “Novog svijeta” tiče tu ćemo zajedno otkriti da put u bolju budućnost baš i nije prekriven ružinim laticama niti dobrodošlicom vlasti, a naročito ako se putuje ilegalno – poput naše junakinje Rose – koja se zaputila u “Novi svijet”. Nažalost, putovanje u tu koloniju završava tragično: obrambeni projektili oštećuju svemirski brod koji završava u džungli, a Rosa, koja je između ostalog u poodmakloj trudnoći, jedna je od rijetkih preživjelih i njezin put u bolje sutra pretvara se u žestoku borbu za opstanak! Vođena nepokolebljivim majčinskim instinktom i iznimnom snagom volje, Rosa čini sve kako bi spasila preživjele, sebe i svoje dijete… Ali ne ide sve po planu… Ili u prijevodu – očekujte neočekivano!

U prvoj knjizi “Novog svijeta”, na 296 stranica u boji i u nakladi od 250 primjeraka, očekuju vas sljedeće priče i autori:

“TUĐINKA”
(scenarij: Roberto Recchioni & Luca Vanzella / crtež: Gigi Cavenago / kolor: Annalisa Leoni)

“MAJKE RATNICE”
(scenarij: Roberto Recchioni & Michele Monteleone / crtež: Gianluca Maconi / kolor: Stefania Aquaro)

“VRTOGLAVICA”
(scenarij: Roberto Recchioni & Giovanni Masi / crtež: Luca Genovese / kolor: Luca Saponti)

Navedene epizode izvorno su objavljene u Italiji u listopadu, studenom i prosincu 2015. godine kao brojevi 1-3 treće sezone “Siročadi”, a sve naslovnice potpisao je Matteo De Longis