BATMAN DAY 2019.

Batman! Najveći svjetski detektiv, Vitez tame, jednostavno Šišmiš ili kako ga nazivali, neupitni je svjetski fenomen. I tako već 80 godina. Ako ste u strip industriji, čitate stripove, pratite Batmana na televiziji od šezdesetih, jednostavno volite Zakrabuljenog Križara ili obožavate Batman franšizu u svim njezinim oblicima, možda ste naletjeli na informaciju da je 21.09. 2019. slavljen Batman Day! Kako to, zašto to bi, pitate se u nevjerici? Ionako je 80. godina Batmana, odnosno obljetnica od izlaska 27. broja Detective Comicsa bila 30. ožujka ove godine. A prošlih godina Batman Day bio je drugih datuma, recimo 2018. godine bio je 15. rujna.

Ove godine pao je na 21. i bio je obilježen u najvećoj mjeri dosad. DC se namjerio obasjati noćno nebo Bat-signalom u svim većim gradovima, Tokiju, Parizu, Berlinu i stvarnom Gothamu odnosno New Yorku. Na DC-jevoj službenoj stranici obljetnice može se naći i Bat tracker gdje su fanovi mogli pratiti gdje će se ti signali emitirati. Kao i ostale informacije koje su DC-jevci smatrali važnim za svakog Bat obožavatelja.

Evo pogledajte samo ovo Bat-ludilo koje se odigralo širom svijeta na službenom DC kanaluBatman Day Global Celebration 2019.

A za sve naše stripaše, možete baciti oko na dosadašnja izdanja Batmana, pročitati si kojeg Batmana u gušt, ili si pak nabaviti kojeg ukoliko ga niste već nabavili. Fibra je recimo najavila niz Bat-izdanja za nadolazeći Interliber. A za dva tjedna odite u kino pogledati novog Jokera na velikom platnu. Izgleda da ne slavi samo Batman svoj veliki dan, nego će uskoro i Joker, Veliki princ zločina zasjati poput sunca, sudeći prema kritikama. Vidimo se dogodine – different Bat-time, same bat-channel!

Izvor: www.stripovi.com