0
Cart Total
0.00 
Checkout

Korištenje i izmjene

Ovi opći Uvjeti i pravila odnose se na korištenje Babilon web-knjižare, odnosno web domene babilon-strip.com

Usluge Babilon web-knjižare dostupne su na internetskim stranicama http://www.babilon-strip.com, dalje u tekstu Babilon web-knjižara.

Web stranice kao i ostale usluge Babilon web-knjižare (kupnja putem Babilon web-knjižare uz dostavu) mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim Uvjetima i pravilima. Korištenjem Babilon web-knjižare obvezujete se poštivati niže navedene Uvjete i pravila.

Ako se ne slažete s Uvjetima i pravilima korištenja Babilon web-knjižare, molimo Vas nemojte koristiti web stranice Babilon web-knjižare.

Uvjeti i pravila korištenja Babilon web-knjižare podložni su promjenama u bilo kojem trenutku, zbog toga bi stranice s Uvjetima i pravilima korištenja Babilon web-knjižare trebali posjetiti kod svake posjete web stranicama Babilon web-knjižare. Ako web stranice Babilon web-knjižare nastavite koristiti nakon što su izmijenjeni Uvjeti i pravila korištenja, smatra se da ste suglasni s novim Uvjetima i pravilima korištenja Babilon web-knjižare. Babilon neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz promjena web sadržaja.


Uvjeti kupnje

Ovim se Uvjetima i pravilima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. Postupak, te uvjeti kupnje/prodaje robe putem Babilon web-knjižare definirani su kroz sljedeće etape:

 •    Registracija
 •    Naručivanje
 •    Otprema
 •    Plaćanje i dostava
 •    Preuzimanje
 •    Povrat/reklamacija

Isporučitelji naručene robe je prodajno mjesto Babilon web knjižare ili Strip knjižara Babilon.

Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda obrta Babilon posredstvom Babilon web-knjižare.

Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), i uključuju PDV. Cijene ne uključuju troškove pakiranja i otpreme.

Artikli se isporučuju po cijenama važećim na dan naručivanja bez obzira na odabrani datum isporuke.

Babilon zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

Uvjeti kupnje / Registracija

Da biste se registrirali ili koristili usluge Babilon web-knjižare, morate imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i kupnje. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije ili kupnje, molimo Vas da u čim skorijem roku ažurirate vaš korisnički račun, odnosno obavijestite nas o nastalim promjenama putem e-mail adrese: info@babilon-strip.com.

Sukladno zakonskim ograničenjima, vezano uz dob za kupnju pojedinih naslova, kupac snosi odgovornost da će punoljetna osoba preuzeti narudžbu. Naručitelj tj. kupac odgovara za ispravnost svih unesenih podataka prilikom kupnje artikala.

Uvjeti kupnje / Naručivanje robe

Proizvod može naručiti samo registrirani korisnik/Kupac kroz programsko sučelje Internet web trgovine www.babilon-strip.com.

Naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan.

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe, dakle prilikom završetka procesa kupnje u našoj online trgovini (web shopu) dobit ćete e-mail sa svim podacima o naručenim proizvodima, cijeni i načinu plaćanja koji je ujedno i potvrda da je narudžba zaprimljena. Proizvodi se smatraju naručenim u trenutku kada kupac prođe cijeli proces naplate.

Nakon što su proizvodi naručeni i plaćeni neopozivi su.

Za proizvode kojih nema na zalihi Babilona, onemogućen je unos u košaricu za kupnju.

Ako Babilon eventualno nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda ili sve naručene proizvode, kontaktirat će Kupca, te ga obavijestiti o mogućem terminu isporuke proizvoda kojih nema na skladištu. Po dobivanju takve obavijesti od Babilona, Kupac je e-mailom dužan obavijestiti Babilon da li želi isporuku nekompletne narudžbe, da li prihvaća novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustaje od kompletne narudžbe.

Ako je Kupac narudžbu za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, platio kreditnom karticom, Babilon će terećenje kartice umanjiti za vrijednost proizvoda koje ne može isporučiti ili stornirati ukupno terećenje u slučaju da je kupac odustao od narudžbe. Ukoliko je pak kupac iznos narudžbe za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, uplatio na poslovni račun Babilona općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, Babilon će mu odmah vratiti iznos vrijednosti proizvoda koje ne može isporučiti ili ukupno uplaćeni iznos u slučaju da je Kupac odustao od kompletne narudžbe.

Odluči li se Kupac otkazati narudžbu, Babilon će Kupcu vratiti uplaćen novac (uvećan za propisanu kamatnu stopu) što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje.

Ako Kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, Babilon ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih manipulativnih troškova vezanih uz isporuku.

Kupac odgovara za ispravnost podataka koje navodi u popunjavanju narudžbe.

Pri samoj narudžbi Kupac će dobiti mogućnost izbora adrese za dostavu ako se ista razlikuje od adrese koju je unio kod registracije.

Narudžbe se obrađuju svakim radnim danom od 8-11 h. Narudžbe zaprimljene poslije 11 h ili vikendom bit će obrađene prvog sljedećeg radnog dana.

Slike proizvoda u Babilon web-knjižari su ilustrativne prirode te slika koja ilustrira proizvod na internetskoj stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda.

Babilon će nastojati na web stranicama Babilon web-knjižare objavljivati točne i aktualne podatke, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih.

Uvjeti kupnje / Otprema robe

Naručena i plaćena roba biti će pakirana na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan prije preuzimanja pošiljku provjeriti, a eventualna vidljiva oštećenja odmah prijaviti te odbiti primiti oštećenu pošiljku.

Naručena i plaćena roba bit će poslana kupcu najkasnije u roku 3 radna dana od obrade narudžbe.

Uvjeti kupnje / Plaćanje i dostava

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti Babilonu jednim od načina plaćanja navedenih na stranicama Babilon web-knjižare.

Cijene su izražene u hrvatskim kunama sa sadržanim PDV-om.
Babilon podržava gotovinsko plaćanje, uplatu na račun i kartično plaćanje.

Gotovina (uplata u poslovnici, vrijednosno pismo, WU, Eurogiro, pouzeće)
Plaćanje gotovinom moguće je u našem prodajnom mjestu na adresi: Babilon, Matije Gupca 27, 31400 Đakovo.
Plaćanje pouzećem znači da se naručeni artikli plaćaju pri preuzimanju pošiljke. Za sad je taj oblik plaćanja moguć samo unutar granica Republike Hrvatske. Obavezno prilikom narudžbe napišite i broj telefona radi sigurnije i brže isporuke.

Uplata na račun preporuča se privatnim osobama kojima nakon zaprimljene narudžbe stiže e-mail s ponudom za plaćanje (opća uplatnica, uplata u banci, pošti, FINA-i, internet bankarstvo).
Virmansko plaćanje preporučamo svim pravnim osobama kojima je potreban R1 račun. Odabirom tog načina plaćanja, kupac će nakon što naruči traženi proizvod primiti predračun (e-mailom), a Babilon će Kupcu nakon evidencije uplate poslati pošiljku i R2 račun.

Uplata se može izvršite u roku do tri (3) radna dana jer će po isteku tog roka narudžba će biti stornirana.

Kartično plaćanje
Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od ponuđenih kreditnih kartica

American Express    Diners Club International    Visa    MasterCard    Maestro

Plaćanje kreditnim karticama podliježe svim zakonom propisanim postupcima i procedurama zaštite, a Babilon Vam jamči sigurnost podataka koji se koriste u procesu kupnje.

Plaćanje i kupovina na našim internet stranicama je potpuno sigurna. Za plaćanje kreditnim i debitnim karticama koristimo WSPay za online plaćanja.


Upute za kartično plaćanje
Kontrolni broj je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj otisnut na kartici, koji se ne pohranjuje na magnetskoj traci kartice, niti se pojavljuje na računima i potvrdama trgovaca. Kontrolni broj služi kao dokaz da fizički posjedujete karticu u trenutku online kupnje i smanjuje mogućnost zlouporabe. Položaj kontrolnog broja ovisi o kartici. Za izabranu karticu unesite odgovarajući kontrolni broj prema sljedećim uputama. Na American Express karticama izdanim u Hrvatskoj koje počinju znamenkama 3775 postoji troznamenkasti kontrolni broj otisnut na poleđini kartice (posljednja desna grupa od 3 znamenke) kojeg je potrebno upisati.

Za ostale American Express kartice potrebno je upisati četveroznamenkasti broj otisnut na prednjoj strani kartice.

Prilikom plaćanja MasterCard, Maestro ili Visa karticama potrebno je upisati troznamenkasti broj (posljednja desna grupa od 3 znamenke) koji je otisnut na poleđini kartice u potpisnom polju.

Ako na Maestro kartici nije otisnut kontrolni broj, njegov upis nije obvezan.


Izjava o sigurnosti kartičnog plaćanja
American Express – Jamstvo sigurne online kupnje, MasterCard® SecureCode™, Verified by Visa .
Kad koristite American Express karticu za plaćanje na Internetu, nećete biti odgovorni za troškove eventualne zlouporabe kartice što Vam omogućuje da sigurno i bezbrižno kupujete online. Kod MasterCarda i Visa kartica primjenjuje se 3D Secure program sigurne kupnje. Ovaj program predstavlja globalni standard za autentifikaciju kupaca prilikom on line kupnje, a istovremeno Vama omogućava veću garanciju plaćanja i sigurnost prilikom poslovanja što rezultira boljim rezultatima i većim prihodima.


Izjava o konverziji
Sva plaćanja će se vršiti u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatskoj kuni (kn). Iznos koji će se naplatiti na Vašoj kreditnoj kartici izračunat je konverzijom cijene iz strane valute u hrvatsku kunu prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke. Prilikom terećenja Vaše kreditne kartice, isti iznos će se konvertirati u Vašu lokanu valutu prema tečajnoj listi udruge kartičarskih kuća. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike između originalne cijene prikazane na našoj web trgovini.

All payments will be effected in Croatian currency. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.


Inozemne narudžbe – plaćanje narudžbi iz inozemstva moguće je izvršiti isključivo kreditnom karticom.


Potvrda narudžbe zajedno s ovim Uvjetima poslovanja predstavlja Prethodnu obavijest u smislu članka 81. Zakona o zaštiti potrošača.


Trošak dostave unutar granica Republike Hrvatske naplaćuje se prema cjeniku objavljenom na stranicama Babilon web-knjižare.
Za područje Europe i svijeta, dostavne tarife su po cjeniku Hrvatske pošte d.d.


Dostava
Dostavljamo naručene proizvode u paketima ili tiskanicama putem Hrvatske pošte d.d. ili GLS dostavne službe.

Cijene dostave

Hrvatska, cijene dostave za slanje tiskanice i paketa

Tiskanica (0,1 – 2 kg) dostava HP = 10,00 kn
Paket (0,1 – 10 kg) dostava HP. = 30,00 kn
Paket s otkupninom (0,1 – 10 kg) dostava HP = 35,00 kn
Paket (0,1 – 30 kg) dostava GLS = 30,00 kn
Paket s otkupninom (0,1 – 30 kg) dostava GLS = 35,00 kn

Europa i svijet, cijene dostave za slanje tiskanice

Tiskanica (0,1 – 0,25 kg) = 19,00 kn
Tiskanica (0,26 – 0,5 kg) = 35,00 kn
Tiskanica (0,51 – 1 kg) = 65,00 kn
Tiskanica (1,01 – 2 kg) = 105,00 kn

Europa i svijet, cijene dostave za slanje paketa

Poštarina za dostave paketa izvan Hrvatske obračunava se prema zoni države i masi paketa, prema navedenim parametrima (sukladno cjeniku Hrvatske pošte d.d.):

Zona/masa EU 1 EU 2 EU 3 OE 1 OE 2 AM OS
do 1 kg 75 kn 90 kn 144 kn 100 kn 120 kn 150 kn 180 kn
od 1 do 2 kg 90 kn 120 kn 188 kn 130 kn 140 kn 180 kn 220 kn
od 2 do 5 kg 110 kn 165 kn 260 kn 180 kn 220 kn 250 kn 320 kn
od 5 do 10 kg 150 kn 230 kn 310 kn 250 kn 270 kn 400 kn 500 kn
od 10 do 15 kg 240 kn 350 kn 400 kn 320 kn 280 kn 440 kn 520 kn
od 15 do 20 kg 280 kn 415 kn 450 kn 360 kn 320 kn 520 kn 640 kn
od 20 do 25 kg 320 kn 500 kn 550 kn 440 kn 400 kn 600 kn 720 kn
od 25 do 30 kg 360 kn 610 kn 650 kn 520 kn 480 kn 680 kn 800 kn

Zona EU 1: Austrija, Belgija, Danska, Nizozemska, Njemačka, Slovenija, Velika Britanija
Zona EU 2: Češka, Finska, Francuska, Italija, Luxemburg, Mađarska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Španjolska, Švedska
Zona EU 3: Bugarska, Cipar, Estonija, Grčka, Irska, Latvija, Litva, Malta
Zona Ostatak Europe 1: Island, Švicarska
Zona Ostatak Europe 2: ostale Europske države
Zona AM: Sjeverna i Južna Amerika
Zona OS: Ostatak svijeta

Hrvatska, praksa dostave

Praksa kod GLS dostavne službe
Za područje Hrvatske, GLS dostava dovozi pakete na Vašu adresu. Dostava od vrata do vrata u roku od 24 sata. Na udaljena mjesta i otoke 2-3 radna dana. Postoji i mogućnost otkupa prilikom prijema paketa (pouzeće).
Na svakoj poslanoj pošiljci stoji naljepnica s datumom slanja pošiljke.
Cijena dostave je 30,00 kn, uz prethodnu uplatu na naš poslovni račun.
Ako plaćate pouzećem prilikom preuzimanja, cijena dostave je 35,00 kn.
Dan prije isporuke dobit ćete obavijest na Vašu e-mail adresu ili sms poruku da je paket spreman za isporuku, a na dan isporuke novu obavijest s okvirnim terminom isporuke i brojem mobitela dostavljača. Važno je da nam prilikom narudžbe napišete svoju e-mail adresu i broj mobitela, radi sigurnije dostave.

Praksa kod Hrvatske pošte d.d. (u daljem tekstu HP)
Na Vašu adresu stigne obavijest ili sms poruka (ako ste prilikom narudžbe napisali broj mobitela) o pristiglom paketu koji trebate osobno podići u lokalnom poštanskom uredu, ili Vam poštar na adresu donese tiskanicu, ako ste izabrali takav oblik pošiljke (do 2kg).
Dostava poštom je u roku 2-3 radna dana od slanja pošiljke, a na udaljena mjesta (otoci) 3-4 dana. Moguća su kašnjenja dostave, zbog gužvi u pošti ili vremenskih nepogoda. Na svakoj pošiljci poslanoj putem pošte stoji naljepnica s datumom slanja pošiljke.
Paket poštom za područje Hrvatske je 30,00 kn, a preuzimate ga u pošti.
Ako plaćate pouzećem u pošti, prilikom preuzimanja, cjena dostave je 35,00 kn + manipulativni troškovi pošte koji iznose 1,88% od iznosa, a minimalno 8,90 kn koje plaćate prilikom preuzimanja paketa.
Tiskanica poštom je 10,00 kn a poštar ju donosi na adresu.
Tiskanicu nije moguće platiti pouzećem prilikom preuzimanja, jer pošta ne podržava takvu opciju.

Dostava može biti i HP expresom u roku 24h, od vrata do vrata, ali je nešto skuplja.
Na Vaš zahtjev možemo robu poslati i nekom drugom službom ili drugim načinom dostave koji je Vama najbolji, ali na Vašu odgovornost i uz nadoplatu.

Europa i svijet, praksa dostave

Za kupce iz Europe i ostalih kontinenata tiskanice i pakete šaljemo poštom po cjeniku Hrvatske pošte d.d.
Nakon primljene narudžbe, stripove izvažemo i obavijestimo kupca o težini stripova, te cijeni poštarine.
Kupac nakon toga može odustati od narudžbe ili platiti i poštarinu. Po primitku uplate za stripove i poštarinu, šaljemo tiskanicu ili paket.

Na Vaš zahtjev možemo robu poslati i nekom drugom službom ili drugim načinom dostave koji je Vama najbolji, ali na Vašu odgovornost i uz nadoplatu.

Uvjeti kupnje / Preuzimanje naručenih artikala

Nakon plaćanja i dostave/preuzimanja vaše narudžbe, na e-mail kojim ste se registrirali kao kupac dobiti ćete račun u elektroničkom obliku (dokument u PDF-u u prilogu e-maila) od strane Babilona. E-mail s računom se generira te prosljeđuje kupcu u trenutku zaključenja transakcije na dostavi.

Vaš račun može se printati na papiru i dostaviti u fizičkom obliku na zahtijev.

Uvjeti kupnje / Reklamacije i povrat

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti reklamaciju Babilonu e-mailom, telefonski ili pismeno sukladno zakonskim uvjetima i rokovima.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja

Odgovor na prigovor obvezujemo se dati u roku od 15 dana ili u roku određenom Zakonom o zaštiti potrošača.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavijestiti djelatnike Babilon web trgovine na e-mail: info@babilon-strip.com kako bi se u što kraćem roku organizirala nova isporuka. Trgovac se odriče svake odgovornosti u vezi s oštećenjima koja mogu nastati tijekom dostave.

Ako Kupac ne primi robu ili obavijest o isporuci nakon što je poslana u očekivanom vremenu, Kupac mora o tome obavijestiti Babilon na e-mail: info@babilon-strip.com da bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili da bi se poslala zamjenska pošiljka

Ukoliko Kupac iz nekog razloga ne preuzme pošiljku te se ista vrati u Babilon, Babilon će novu dostavu naplatiti, jer će i dostavna služba Babilonu naplatiti istu.

Ako Kupac odbije primiti robu koju je naručio, Babilon ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.

Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od Babilona, Babilon više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi s daljnjom manipulacijom i isporukom robe.

Odgovornost za materijalne nedostatke će se rješavati sukladno Zakonu o obveznim odnosima.


Orijentacijska cijena

Artikli se isporučuju po cijenama važećim na dan naručivanja bez obzira na odabrani datum isporuke.

Orijentacijska cijena na narudžbi naša je procjena koliko će vaša narudžba iznositi na dan preuzimanja ili dostave vaše narudžbe. Može se dogoditi da će iznos vašeg računa malo odstupati od onog koji Vam je prikazan s ukupnom orijentacijskom cijenom na narudžbi i potvrdi Vaše narudžbe u Babilon web-knjižari.

Zašto se orijentacijska cijena razlikuje od vašeg konačnog računa?

Konačni račun može se razlikovati od orijentacijske cijene iskazane na vašoj narudžbi ukoliko dođe do promjene cijena dostave za koje Babilon ne može snositi odgovornost.

Podržavamo samo akcije objavljene na stranicama Babilon web-knjižare.


Obavijest potrošačima o načinu podnošenja pisanih prigovora

Sukladno čl. 8. Zakona o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da mogu podnositi pisane prigovore na sljedeći način:

 • putem pošte na adresu: Babilon, Matije Gupca 27, 31400 Đakovo
 • na e-mail adresu: info@babilon-strip.com

Na Vaš prigovor odgovorit ćemo u roku od 15 dana.

Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova na razini Europske Unije – http://ec.europa.eu/odr


Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Registracijom na Babilon web-knjižaru dajem suglasnost da Babilon i njegovi poslovni partneri prikupljaju, obrađuju te međusobno prosljeđuju i razmjenjuju sljedeće podatke (dalje u tekstu: obrada podataka): moje osobne podatke navedene u registracijskoj formi te podatke o mojim narudžbama.

Spomenutu suglasnost za obradu podataka dajem u svrhe upoznavanja Babilona s mojim kupovnim navikama, kao i u informativne svrhe te svrhe promidžbe usluga i proizvoda Babilona i partnera za sve vrijeme trajanja moje registracije, kao i za ostale promidžbene potrebe pružatelja usluga.

Upoznat/a sam s pravom da u svakom trenutku mogu u cijelosti povući ovu izjavu o suglasnosti.

Povlačenjem izjave o suglasnosti u cijelosti će prestati obrada mojih podataka kao i moja registracija u Babilon web-knjižari.

Upoznat/a sam i s pravom da u svakom trenutku mogu i djelomično povući ovu izjavu o suglasnosti za obradu podataka (odjava s newslettera – u promotivne svrhe).

Kupac može na vlastiti zahtjev zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze Babilon web-knjižare telefonskim putem ili putem e-maila.

Babilon web-knjižara koristi „cookie“ programe kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije webshop prepoznaje i pamti korisnikov preglednik (browser), a samim time i korisnika te na taj način omogući kupnju.


Sigurnost i zaštita podataka

Prilikom registracije u Babilon web-knjižaru biti ćete dužni kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod vašim korisničkim računom.

Ako znate ili sumnjate da još netko zna vašu lozinku, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate putem e-maila: info@babilon-strip.com, a kako bismo Vam dali upute za izmjenu vaše lozinke.

Ukoliko postoji bilo kakva sumnja da postoji propust u sigurnosti, Babilon ima pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati vaš korisnički račun.

Plaćanje i kupovina na našim internet stranicama je potpuno sigurna. Za plaćanje kreditnim i debitnim karticama koristimo WSPay za online plaćanja.

WSpay - Web Secure Payment Gateway WSpay - Web Secure Payment Gateway
American Express    Diners Club International    Visa    MasterCard    Maestro

Izjava o korištenju WSPay-a

Babilon web knjižara koristi WSPay za online plaćanja.
WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

WSPayPass PCI DSS LEVEL 1 - Certified by SIQ WSPay is GDPR (General Data Protection Regulation) Compliant


Način zaštite osobnih podataka

Izjava o zaštiti prijenosa osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.
WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.
Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

 • Ime i prezime
 • E-mail
 • Telefon
 • Adresa
 • Mjesto
 • Poštanski broj
 • Država
 • Vrsta kartice
 • Broj kartice
 • Vrijeme trajanja kartice
 • CVV kod kartice

WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.


Vanjske usluge

Usluge koje Vam pruža Babilon web-knjižara ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup našim stranicama. Babilon nije odgovoran za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja/pretraživanja web stranica.


Intelektualno vlasništvo

Sadržaj Babilon web-knjižare je zaštićen i Babilon ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na stranicama Babilon web-knjižare morate prethodno kontaktirati Babilon putem e-mail adrese info@babilon-strip.com


Dostupnost web-knjižare

Iako Vam Babilon nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Babilon ne može garantirati da će usluge na Babilon web-knjižari odgovarati vašim potrebama. 
Pristup na internetske stranice Babilon web-knjižare ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.


Povezane internet stranice

Web stranica Babilon web-knjižare uključuje linkove na druge internet stranice, materijali na tim stranicama su izvan kontrole Babilona, korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik te stoga Babilon nije odgovoran za sadržaj na tim stranicama.

Dio web stranica Babilon web-knjižare predviđen je za oglašavanje i oglašivači su odgovorni da ti materijali budu usuglašeni sa zakonskim normama i pravilima. Babilon nije odgovoran za bilo kakve pogreške i nepravilnosti marketinških materijala.


Marketinške aktivnosti

Zadržavamo pravo ponude različitih promotivnih aktivnosti različitim kupcima Babilon web-knjižare.