NIKA – SAMO DOBRI DJEČJI STRIPOVI

Na oduševljenje mnogih roditelja i njihove djece, a ne sumnjajući u dobru kvalitetu i još bolju cijenu, uskoro će u Fibrinoj ponudi biti i dječji stripovi.

Ovako o tome kaže Fibrin osnivač i vlasnik izdavačke kuće. Fibra je nastala sada već daleke 2006. godine iz vrlo jednostavnih i sebičnih razloga: ja sam htio imati na svojoj polici stripove koji su mi se sviđali, u izdanju kakvo ja želim, u prijevodu i opremi za koju ja smatram da su dostojni kvalitete i značaja tih djela. Ja pa ja pa ja. Od tada je prošlo već skoro 13 godina i malo se toga suštinski promijenilo. Tvrdoglavo sam inzistirao na inicijalnoj ideji, potpuno ignorirajući cijelo jedno more stripova koji me iz ovih ili onih razloga nisu zanimali, jedino je bolest uzela maha pa smo od početnih dvadesetak izdanja godišnje danas došli do planiranih osamdeset u 2019., a i tehnička kvaliteta produkcije se popela na jedan zaista zavidan nivo. No, najznačajnija mi se promjena dogodila van Fibre: u međuvremenu sam postao otac, a moja je kći, živeći u kući (doslovno) punoj stripova, nedavno odjednom poželjela početi čitati te stripove na koje se stalno spotiče po stanu. I što sad? Imam kolekciju od deset tisuća stripova od kojih jedva desetak mogu dati svojoj kćeri na čitanje?! Ajme.

Ne znam za vas, ali ja svojoj kćeri teško mogu reći ne. Smota me oko malog prsta k’o od šale. A ništa, što da se radi, dobro, naći ćemo neke stripove za nju. Osim što ih na hrvatskom tržištu, čast izuzecima, gotovo da i nema. Hm. Kažu da samo budale ne mijenjaju mišljenje… I tako Fibra pokreće svoju podetiketu pod nazivom Nika u kojoj ćemo objavljivati isključivo stripove za djecu. Za početak, u 2019. ćemo objaviti dva krasna serijala za curice, Hildu Lukea Pearsona i Višnjin dnevnik Jorisa Chambalaina i Aurélie Neyret, ali ne namjeravamo zanemariti ni dečke, no o tome nešto više dogodine.

Nadam se da će se ovaj izbor svidjeti i vašim princezama,
Marko Šunjić, tata i urednik.